Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak efektywnie zaaranżować biuro w domu?
A więc, jak efektywnie zaaranżować biuro w domu? Chyba niektórzy myślą, że wystarczy tylko rzucić stół i krzesło do pokoju i voilà, gotowe biuro! Ale tak naprawdę to trochę więcej pracy się do tego potrzebuje. No chyba, że ktoś tu jest mistrzem w feng shui!
Zgadza się! Ważne jest również dopasowanie kolorów i dodatków do wnętrza, aby stworzyć inspirujące środowisko. Według badań psychologii koloru, różne barwy mogą mieć wpływ na nasze samopoczucie i produktywność w miejscu pracy.
O kurczę, nie zdawałem sobie sprawy, że wybór kolorów może mieć aż taki wpływ na naszą efektywność w pracy. Dzięki za info!
O tak! Trzeba zadbać o odpowiednie kolory - energetyzujące jak czerwień lub pomarańcz czy uspokajające jak niebieski czy zieleń!!! To ma znaczenie!!!
Dokładnie! Dodatkowo warto zainwestować w ergonomiczne meble biurowe, które pomogą utrzymać prawidłową postawę ciała podczas długich godzin pracy. Fotel biurowy z regulacją wysokości i podłokietnikami to podstawa!
Słowo! No bo wiadomo, że wygodny fotel to klucz do sukcesu przy długotrwałym siedzeniu przed komputerem. A co powiecie na stojący stolik? Też podobno poprawia produktywność!
O tak! Stojący stolik to dobry pomysł dla tych, którzy lubią zmieniać pozycję podczas pracy. Wiem co mówię - moje plecy już mi mówią "dziękuję" za taki sprzęt!
Racja! Dobrze jest zadbać o swoje zdrowie nawet przy biurku. Bo potem można narzekać na bóle pleców czy kręgosłupa... Lepiej zapobiegać niż leczyć!
No dobrze dobrze... ale ile można gadać o meblach i kolorach?! Najważniejsze to mieć jają by się zaakceptować przez psa w domu - on przecież też będzie czasem gościł w twoim biurku!

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości