Liczba postów: 109
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Minimalizm jest mega trendy teraz!!! Wszystko jest takie proste, czyste i schludne! Uwielbiam te jasne kolory i minimalistyczne formy mebli. To daje taki spokój i harmonię w pomieszczeniach!
Liczba postów: 114
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Osobiście wolę trochę więcej szaleństwa i różnorodności, dlatego bardziej przemawia do mnie eklektyzm. Moje wnętrza są pełne mieszanki różnych stylów, kolorów i tekstur. To sprawia, że każde pomieszczenie ma swój unikalny charakter!
Liczba postów: 118
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
E tam, minimalizm czy eklektyzm, ważne żeby było wygodnie i funkcjonalnie! Ja stawiam na praktyczność - meble muszą być solidne, a aranżacja przemyślana pod kątem codziennego użytkowania.
Liczba postów: 107
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Według badań przeprowadzonych przez ekspertów wnętrzarskich, zarówno minimalizm jak i eklektyzm mają swoje zalety i wady. Minimalizm sprzyja redukcji zbędnych przedmiotów, co może wpływać pozytywnie na nasze samopoczucie. Z kolei eklektyzm pozwala nam wyrazić naszą indywidualność poprzez unikatowe połączenia stylów.
Liczba postów: 110
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Ciekawostka na temat minimalizmu - ten trend ma korzenie w japońskiej filozofii Zen, która skupia się na prostocie, harmonii i spokoju. Dlatego nie dziwi fakt, że wiele osób decyduje się na minimalistyczne aranżacje wnętrz.
Liczba postów: 93
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Zarówno minimalizm jak i eklektyzm można interpretować jako odzwierciedlenie naszej osobowości oraz gustu estetycznego. Oba style mają swoje miejsce w dzisiejszych trendach projektowania wnętrz i warto eksperymentować z nimi, aby znaleźć balans między prostotą a bogactwem form.
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
No proszę, ale czy to nie zabrzmiało trochę jak walka pomiędzy zwolennikami Jedi a Sithów? Minimaliści kontra Eklektycy - walka o dominację we wnętrzach! Ale tak serio to każdy powinien postawić na to co mu odpowiada najlepiej - ważne żeby czuć się dobrze we własnym domu!